Вівторок, 19 Березня, 2024

Бюджетні електромобілі у Черкасах: яку модель вибрати?

Мабуть, найважливіший показник електромобіля на сьогодні — це запас ходу, відстань, яка проходить транспортний засіб на повністю зарядженому акумуляторі. Погодьтеся, що й потужність двигуна, максимальна швидкість і навіть вартість транспортного засобу мало означають, якщо ви банально не можете дістатися до пункту призначення.

У цій статті ми розглянемо, на які бюджетні електромобілі варто звернути увагу у Черкасах та чого очікувати від обраної моделі?

Nissan Leaf I

Без перебільшення, на цей момент Nissan Leaf I, випуску 2010 р. — найпопулярніший електромобіль у Європі та світі. Причина – порівняно доступна вартість. Купити електромобіль можна за 30 тис. євро. До того ж, автосалони часто роблять на нього знижки.

Потужності батареї електромобіля — 24 кВт-год вистачає на 121 км шляху. Заряджається акумулятор за 3 години на станції або до 10 годин від мережі.

Nissan Leaf II

Це вдосконалена версія попередньої моделі, де акумулятор дозволяє проїхати без підзарядки вже 243 км.

Батарея Nissan Leaf II заряджається 3-16 год. залежно від потужності зарядного, а на спеціалізованих станціях її можна зарядити за 1 год. Щодо вартості цієї моделі Ніссан, то її цілком можна вважати бюджетною – 32 тис. євро.

Nissan e-NV200

Цей електромінівен Nissan відрізняється від своїх попередників ще більшим запасом ходу – 280 км.

Крім того, в автомобілі комфортабельний салон та маса удосконалень.

Існують версії Nissan e-NV200, призначені для перевезення вантажів при мінімумі пасажирів (2 чол.), а є моделі, в яких міститься по 5 і навіть 7 осіб.

Від розетки мінівен заряджається за 7.5 год, на станції — за 1 год.

Renault ZOE

Цей електромобіль вважається рекордсменом у категорії: “ціна — шлях без підзарядки”. Компанія-виробник декларує 400 км пробігу на повністю зарядженому акумуляторі, що максимально наближає Renault ZOE до автомобілів на бензиновому ходу.

Крім того, електромобіль швидко заряджається. Від розетки в 380 В за 3 години та за 10 год. від однофазної мережі. Тішить і вартість Renault — “всього” 25 тис. євро.

BMW i3

Цей хетчбек від відомого автомобільного бренду вже не можна вважати бюджетним, оскільки вартість BMW i3, залежно від потужності двигуна, коливається в межах 35-57 тис. євро.

Важлива відмінність BMW i3 від аналогічних моделей – наявність бензинового генератора, що створює додаткову електроенергію.

Що стосується показника — “тривалість у дорозі без підзарядки”, то BMW i3 проїжджає:

  • 170 км на батареї потужністю 22 кВт-год;
  • 231 км. на акумуляторі 33 кВт-год.

З одного боку, такі відстані в 2021 р. вже не можна вважати чимось визначним, з іншого, цей електромобіль заряджається дуже швидко. На станції підзарядки — до 40 хв, а від мережі 220В максимум — 9.5 год.

Kia Soul EV

Ще один електрохетчбек з невеликим показником дальності – 180 км. Швидкість та розгін у Kia Soul EV теж середні, ціна – 35 тис. євро.


Чим приваблює ця модель? Як і попередній електромобіль, цей швидко заряджається 33 хв при використанні нагнітача з механічним приводом (суперчарджера).

.,.,.,.