Четвер, 28 Березня, 2024

«13 пенсія» і «Пенсії військовослужбовців та представників силових органів»: швидка ініціатива Петра Порошенка

В Україні після автоматичного перерахунку пенсій вже в цьому році може бути виплачена “Тринадцята пенсія”. Ініціатива Петра Порошенка полягає в тому, щоб одноразову виплату, яку пенсіонери отримали в березні та квітні, зробити постійною. Інформує сайт Hromadske та Черкаси.yes

За словами Павла Розенка, відповідну виплату отримуватимуть люди, які мають великий страховий стаж, але невисоку пенсію. Вже тривалий час проводиться розрахунок у тестовому режимі. Розенко запевнив, що є всі можливості реалізувати її вже з цього року.

Також Павло Розенко розповів, як зростуть пенсії військових і силовиків. Пенсії військовослужбовців та представників силових органів зростуть удвічі внаслідок поетапного підвищення пенсійних виплат, про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Саме тоді, коли підвищення для всіх громадян України внаслідок пенсійної реформи склало в середньому близько 500 гривень, було прийнято рішення уряду на початку 2018 року про поетапне підвищення пенсій військовослужбовцям й іншим представникам силових органів.

Причому це підвищення у першому етапі з 1 січня 2018 року в середньому склало 1500 гривень, з 1 січня 2019 – понад 750 гривень додатково, і з 1 січня 2020 року ще на понад 750 гривень. Таким чином, пенсійне забезпечення повинно збільшити пенсії наших силовиків удвічі. Розенко зауважив, що про такі успіхи не можна сказати у питанні щодо підвищення пенсій цивільних осіб:

«Можливості Пенсійного фонду не такі, як би нам хотілося», – відповів Павло. 

Темпи зростання пенсій військовослужбовців значно вищі, ніж зростання пенсій цивільних осіб. Уряд не страждає популізмом і всі свої дії корегує з тими можливостями державного бюджету і Пенсійного фонду, які є на сьогодні.

.,.,.,.