Вівторок, 19 Березня, 2024

Анатолій Бондаренко вручив двом сиротам ключі від квартир

Життя двох сиріт із Черкас Даниїла Семченка та Сергія Матюшкіна-Матишина кардинально змінилося. Адже тепер вони мають власне житло. Ключі від однокімнатних квартир та документи на них їм урочисто вручив міський голова Черкас Анатолій Бондаренко у приміщенні Черкаської міської ради. Придбанню помешкань для молодих хлопців сприяла міська влада та державна підтримка. Детальніше на сайті yes-cherkasy.com.

Нині у Черкасах проживає 18 дітей віком від 18 до 23 років, які є сиротами та не мають власного житла. Щоб допомогти їм із квартирами, міська влада звернулася за фінансовою допомогою до держави. Втім, за словами начальника відділу житлового обліку департаменту ЖКК Олени Мельнишиної, Черкасам із державного бюджету виділили всього 949 тисяч гривень, яких вистачило на купівлю двох соціальних квартир. Їх отримали дві дитини-сироти, які стояли першими у списку.

Семченку Даниїлу Костянтиновичу 1997 р.н. дісталось житло загальною площею 31,1 кв.м., що знаходиться по вул. Вернигори, 2, а Матюшкіну-Матишину Сергію Олеговичу 1997 р.н. – квартира площею 27,5 кв. м. по вул. Сумгаїтській, 37. Обидві квартири облаштовані лічильниками, меблями та всім необхідним для комфортного проживання.

Після урочистого вручення ключів та документів на соціальне житло, Анатолій Бондаренко зазначив, що Черкаська міська рада і в подальшому буде робити все, щоб малозабезпечені громадяни жили у поліпшених умовах. Адже, за словами міського голови, наразі держава недостатньо турбується про купівлю житлової площі та введення в експлуатацію нового житла.

Натомість, новоспечені власники однокімнатних помешкань були зворушені. Адже нарешті здійснилися їхні мрії і тепер вони можуть жити у власних помешканнях. Молоді черкащани від щирого серця подякували міській владі та всім, хто допоміг їм із житлом. А ще вони додали, що зараз дуже важко працювати одному та самостійно забезпечувати себе житлом, їжею та одягом, коли немає сім’ї і відсутня підтримка рідних.

 

Фото із офіційного сайту міської ради

 

.,.,.,.