Вівторок, 19 Березня, 2024

"Українці та росіяни – брати": Іван Ордець скандально висловив свою думку про АТО

Екс-захисник Шахтаря, а нині московського Динамо Іван Ордець раптово відкрив рот і висловився щодо війни між Україною і Росією. В інтерв’ю Sport24.ru центрбек розповів про життя батьків в зоні бойових дій і нібито спотворенні освітлення цих подій українськими ЗМІ. Детальніше розповість сайт yes-cherkasy.

«Зеленському вдасться знайти спільну мову з Путіним? Бачите, Зеленський відкрито закликає до діалогу, вони телефонують. Порошенко, наскільки я чув, навіть не хотів з Путіним мати справи. А новий президент налаштований миритися ».

«У мене батьки живуть в так званій зоні АТО. Дивлюся, як з Києва висвітлюють життя в Донбасі – і все зовсім не так. Кажуть одне, а на ділі інше. І так вже давно ».

Нагадаємо, що Іван пішов з Шахтаря влітку цього року після закінчення контракту. В Динамо за три роки угоди він заробляє більше трьох мільйонів євро. Це вдвічі більше, ніж отримував в Шахтарі.

З Шахтаря в цьому році вирушили грати в Росію захисники Ярослав Ракицький (пішов в Зеніт повноцінно) і Олег Данченко (спочатку оренда в Єнісей, потім – перехід в Рубін вільним агентом), форвард Данило Сагуткін (оренда в Єнісей).

Іван розповів, що цього літа у нього був шанс залишитися в “Шахтарі”, який пропонував йому продовжити співпрацю. Але московське “Динамо” запропонувало стати частиною нового амбітного проекту. Це новий виклик для нього, і він його прийняв. Спорт, і футбол зокрема, покликаний об’єднувати людей і народи, а не бути інструментом конфліктів. Головне, щоб був прогрес у футбольній кар’єрі.

Довідково. Ордець всю дорослу кар’єру провів у “Шахтарі”, в сезоні 2013/14 виступав в оренді в “Іллічівці”. У складі збірної України провів 12 матчів, забив 1 м’яч. У червні Ордець став гравцем московського “Динамо”. Термін угоди – три роки. За умовами контракту 26-річний захисник буде заробляти в російському клубі 1 млн євро в рік плюс бонуси. Футболіст покинув “Шахтар” у статусі вільного агента.

Футболіст московського “Динамо” Іван Ордець нещодавно відзначився досить суперечливим ставленням до головного тренера збірної України Андрія Шевченка.Циганик впевнений, що Шевченко визначив для себе певні пріоритети. І футболісти, які виступають у Росії не будуть викликатися в табір національної збірної. Ще був момент, який не дуже добре характеризує Ордеця. Коли збиралася команда перед матчами з Сербією і Люксембургом і Ордець уже відновився від травми і був у таборі “Шахтаря”, Шевченко кілька разів дзвонив йому але, Ордець його проігнорував, ні разу не відповівши. Шевченко був неприємно вражений і навіть шокований такою поведінкою.

.,.,.,.