П’ятниця, 29 Березня, 2024

У Черкасах відбулася презентація програм кандидатів у президенти

ГО “CENTREUA” презентували результати проаналізованих програм топ-10 кандидатів у президенти. Презентація відбулася 27 грудня о 13.00 в Черкаському національному університеті ім. Богдана Хмельницького. Вхід був вільний, тому всі мали можливість ознайомитися з програмами кандидатів. Тому Черкаси.yes вирішили зосередити увагу на ті сфери політики, на які має безпосередній вплив Президент. Про що ж йшлося в цих програмах?

Менше тижня залишилось до президентських виборів. І перш ніж зробити остаточний крок, варто ознайомитися з передвиборчими програмами кандидатів на пост Президента України. Аналітики ГО “СENTREUA” вирішили проаналізувати та охарактеризувати позиції десяти найпопулярніших кандидатів на пост Президента. Зокрема, спікери наголосили на тому, що знати ці програмні положення – важливо для кожного відповідального та доброчесного виборця, щоб у подальшому формувати країну майбутнього.

Екологічна політика. 

  1. Володимир Зеленський зосередив увагу на запровадженні європейських екологічних стандартів виробництва; забезпеченні сортування і переробки сміття; пообіцяв встановити повний контроль над вирубкою лісів та загальному забрудненні навколишнього середовища.
  2. Анатолій Гриценко пообіцяв, що буде мораторій на експорт деревини під виглядом дров; також зосередив увагу на впроваджені європейських стандартів екології.
  3. Ігор Смешко запропонував запровадити комплексну державну екологічну програму «Чиста вода, чисте повітря, чисте довкілля»; замістити сировинні пріоритети економіки.

Культурна та мовна політика.

  1. Петро Порошенко пообіцяв продовжити політику підтримки української мови як єдиної державної; розширити підтримку культурних проектів та місцевих закладів культури.
  2. Юрій Бойко запропонував повернути право громадян навчатися рідною мовою та забезпечити невтручання держави в питання церкви. 
  3. Олександр Вілкул обіцяє надати захист культурної різноманітності; оголосив, що обласні ради зможуть запровадити другу офіційну мову. 

Гендерна політика.

  1. Руслан Кошулинський готовий захищати традиційні сімейні цінності.
  2. Петро Порошенко пообіцяв забезпечити рівні можливості для чоловіків та жінок.
  3. Анатолій Гриценко та Юрій Бойко оголосили загальні фрази: “Не дискримінувати за будь-якою гендерною ознакою; забезпечити рівні умови та права для кожного громадянина”.

Кожному з нас потрібно обов’язково знати передвиборчі програми кандидатів на пост Президента України. Ознайомившись із ними, можна з впевненістю робити остаточний вибір за того, на кого ви поклали свої надії. Проголосувати – це не лише поставити галочку навпроти певного кандидата. Від цього залежить подальше майбутнє нашої країни. 
 

.,.,.,.