Четвер, 28 Березня, 2024

Лишитись на плаву: «Черкасиелектротранс» отримає 10 мільйонів гривень з міського бюджету

Виконком Черкаської міської ради підтримав зміни щодо програми розвитку міського електричного транспорту Черкас. Про це йдеться на сайті Черкаської міської ради. Ця програма почала діяти з 2017 року і розраховано до 2020. Депутати своїм рішенням перерозподілили кошти, які були закладені для компенсації проїзду пільговиків, і спрямували їх на підтримку підприємства «Черкасиелектротранс». Сума спрямованих коштів складає 10 мільйонів гривень. Далі на yes-cherkasy.

Як зазначив начальник управління транспорту Черкаської міської ради Віталій Москаленко, що наразі підприємство не отримує прибутків, оскільки виконує функції такого собі безкоштовного «таксі». Тролейбуси підприємства виконують спец рейси, якими доставляють медпрацівників до місця роботи, а також хворих до лікарень, які потребують гемодіалізу. Таке рішення дозволить підприємству втриматися на плаву, зазначає посадовець.

В свою чергу заступник міського голови Ігор Коломоєць зауважив, що зараз дуже часто можна зустріти тролейбуси, які курсують містом практично порожніми.

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко говорить, що необхідно взяти до уваги таку ситуацію, і відкоригувати графік руху тролейбусів. Це необхідно зробити, аби оптимізувати витрати з міського бюджету і не викидати гроші на вітер, забезпечуючи рух електротранспорту. Він також додав, що новий графік не повинен створювати незручності для медиків.

Громадський транспорт Черкас не працює починаючи з 21 березня. Деякі працівники відправлені у вимушені відпустки, а деякі працюють на маршрутах виконуючи спец рейси. Зокрема вони доставляють медпрацівників на роботу. Раніше помічник міського голови Черкас з питань транспорту Павло Мосійчук заявив, що підприємство «Черкасиелектротранс» отримує компенсацію з міського бюджету в розмірі 11 мільйонів гривень.

.,.,.,.