П’ятниця, 29 Березня, 2024

«Перетворити Черкаси на спортивну столицю України»: Юрій Ботнар розповів про досягнення та плани

Зробити Черкаси спортивною столицею України – саме таку мету поставила перед собою міська влада. Ще в жовтні минулого року заступник міського голови Юрій Ботнар заявив, що чим більше коштів буде витрачено на спорт, тим менше – на медицину. Він переконаний, що досягнення поставленої мети зробить містян здоровими. Деякі успіхи у спортивній галузі міста вже є. Ними заступник міського керманича поділився у виданні procherk.info. А ще він розповів про те, що планується зробити найближчим часом. Далі читайте на yes-cherkasy.

Юрій Ботнар на посаді заступника міського голови вже рік. За цей час він досяг значних успіхів у спортивній галузі, якою наразі курує. Так, вперше за кілька років був оновлений інвентар у спортивних школах. Зокрема, для тріалтону місто придбало велосипеди.

Також, для спортивних шкіл «Вулкан», «Спартак», «Вікторія», №1, №2 та для школи з веслування міська влада придбала спортивний одяг, рукавиці, шоломи, весла, човни та інше обладнання. Серед спортивного екіпірування для школи №2 придбали навіть новий стрілецький костюм вартістю 120 тисяч гривень. Втім така ціна цілком оправдовує себе, адже екіпіровка специфічна.

Саме такого інвентарю, обладнання та спортивних локацій для тренувань і перемог потребують Черкаси в першу чергу, говорить Юрій Ботнар.

Окрім закупівлі інвентарю та обладнання підвищили стипендії – до 3 тисяч гривень перспективним спортсменам і до 10 гривень провідним спортсменам та їхнім тренерам. Також, підвищили премії до 50 % для тренерів черкаських спортивних шкіл.

Для того, щоб місто перетворилось на спортивну столицю Украйни, потрібна потужна фінансова підтримка. Тому, як зізнається заступник міського голови, в цьому році планують запропонувати міській владі виділити трохи більше, ніж 20 мільйонів гривень.

Якщо раніше кошти були спрямовані лише на певні об’єкти, то в цьому році їх планують направити на суттєве оновлення спортивної інфраструктури та підтримку галузі в цілому.

.,.,.,.