Четвер, 28 Березня, 2024

На які зміни чекає Черкащина у 2019-2020 роках

Створити комфортні умови життя для черкащан, залучити інвестиції та надалі впроваджувати реформу децентралізації – саме такий план-завдання постало перед владою Черкащини. Так, у 2019-2021 роках в місті та області реалізовуватимуть 703 проекти, на які виділили 733 мільйони гривень. Про це на прес-конференції повідомив голова Черкаської ОДА Олександр Вельбівець. Які саме зміни відбудуться на Черкащині, про це дізнавались журналісти видання provce.ck.ua. Далі читайте на yes-cherkasy.

Головну увагу при представленні стратегії розвитку приділили саме ремонту доріг. Нагадаємо, що у лютому виявили більше 600 тисяч квадратних метрів дорожнього покриття з ямами та іншими дефектами.

За словами Олександра Вельбівця, потрібно визначити, які ділянки потребують ремонту в першу чергу і потім поступово збільшувати фінансування. Також, він зауважив, що ремонтні роботи доріг місцевого значення мають бути завершені до кінця квітня або початку травня, щоб вже на Великодні свята та поминальні дні містяни могли їздити по нормальним автошляхам.

Наразі ремонтують найбільш аварійні ділянки. А повномасштабні ремонтні роботи автошляхів державного значення Служба автомобільних доріг запланувала вже на 15 березня.

Із масштабних проектів заплановано завершення будівництва школи олімпійського резерву. Зокрема, планують збудувати басейн, в якому зможуть тренуватися спортсмени певних олімпійських видів спорту, зазначив Олександр Вельбівець.

Також, серед основних завдань – завершити ремонт Черкаського музично-драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка. Наразі тут виконані всі зовнішні роботи. Залишилось провести внутрішньо-оздоблювальні роботи та закупити обладнання. Введення музично-драматичного театру ім. Т.Г. Шевченка в експлуатацію заплановане на 2019-2020 роки.

Також, основну увагу акцентують на розвиткові медицини, особливо сільської, зазначив Олександр Вельбівець. В планах влади – побудувати 23 амбулаторії, а також укомплектувати їх системами телекомунікації та автомобілями швидкої допомоги.

Стратегія розвитку включає і створення центрів безпеки. Це так звані безпечні простори, які поєднують в собі надання медичної допомоги, підрозділи пожежних бригад та нацполіції. Подібні центри безпеки вже створили на Одещині, Донеччині, Рівненщині та в інших областях України. А нещодавно вони з’явились в Руськополянській ОТГ. Наразі такі форми організації впроваджують у Бузівській ОТГ, а пізніше планують створити ще 4 таких центри.

Окрім того, в плани входить реалізація кількох екологічних проектів. Утилізація твердих відходів, розробка сортувальних ліній, а також створення зон для відпочинку та парків – це основні з них.

Стратегію розвитку у повному масштабі представлять у березні.

Фото з сайту provce.ck.ua.

 

.,.,.,.